Tüm avrupanın ve dünyanın bir çok önemli ülkesinin katıldığı Eurovision isimli şarkı yarışması ile ilgili Türkiye hakkında bir çok soru sorulmaktadır. Yıllarca katıldığımız ve birincilik dahi kazandığımız Eurovision yarışmasına artık neden katılınmadığı ile ilgili çok haklı nedenlerimizden bahsedeceğiz. Eurovision ne kadar bir şarkı yarışması gibi gözükse de, aslında siyasi bir oyun haline gelmiş etkinliktir. Katılan ülkeler iyi ilişkiler yürüttükleri ülkelere tam puanlar verirken, ilişkileri kötü olan veya sıkı dostlarının kötü ilişkilere sahip oldukları ülkelere düşük puan vermektedir.

Yani Eurovision programında verilen puanlar şarkıya, sanatçıya değil tamamen ülke ideoloji, siyasi ilişkilere dayanmaktadır. Müslüman vatandaşları ve Türk ülkesi olan Türkiye'de Avrupalılar  başta olmak üzere diğer ülkelerin ikili ilişkilerde içten içe siyaseten sevmediği bir konumdadır. Bu nedenle yapılan haksızlığa hiç bir zaman sessiz kalmadığımız gibi bizler de katılmayarak tepkimizi vermeye devam ediyoruz. 2024 yılında yapılacak olan Eurovision yarışmasına yine katılmayacağımız yönünde bir izlenim devam etmektedir. 

Türkiye Neden Eurovision'a Katılmıyor? 2024 Katılacak mı?

Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinin katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması, Türkiye'nin neden artık katılmadığı konusu hakkında birçok soruya neden olmaktadır. Türkiye'nin yıllarca katıldığı ve hatta birincilik bile elde ettiği Eurovision'a neden katılmadığına dair çok haklı nedenlerimiz bulunmaktadır. Eurovision, sadece bir şarkı yarışması gibi görünse de aslında siyasi bir oyun haline gelmiş bir etkinliktir. Katılan ülkeler, iyi ilişkiler yürüttükleri ülkelere tam puanlar verirken, kötü ilişkileri olan veya sıkı dostlarının kötü ilişkilere sahip olduğu ülkelere düşük puan vermektedir. Bu nedenle Eurovision'da verilen puanlar, şarkıya veya sanatçıya değil tamamen ülke ideolojisi ve siyasi ilişkilere dayanmaktadır.

Müslüman bir ülke olan Türkiye, Avrupalılar başta olmak üzere diğer ülkelerin siyasi açıdan sevmediği bir konumda bulunmaktadır. Bu nedenle, Eurovision'da yapılan haksızlıklara sessiz kalmamış ve tepkisini göstermiştir. Türkiye, Eurovision'a katılmayarak bu haksızlıklara karşı bir duruş sergilemektedir. Eurovision'a katılmama kararı, Türkiye'nin siyasi ve ideolojik duruşunun bir yansıması olarak görülmektedir.

2024 yılında yapılacak olan Eurovision Yarışması'na da Türkiye'nin katılmayacağı yönünde bir izlenim devam etmektedir. Türkiye, Eurovision'daki siyasi oyunlara ve haksızlıklara karşı duruşunu sürdürmekte ve bu tür etkinliklere katılmamakta kararlıdır. Bu karar, Türkiye'nin uluslararası alanda bağımsız ve ilkeli bir politika izlediğinin bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir.

Yavuz Doğan Kimdir? Murat Çelik'ten Sonra Yavuz Doğan'ın Planları Neler? Yavuz Doğan Kimdir? Murat Çelik'ten Sonra Yavuz Doğan'ın Planları Neler?

Eurovision Yarışması'nın Türkiye için siyasi ve ideolojik nedenlerle katılmama kararı, ülkenin uluslararası ilişkilerdeki duruşunu yansıtmaktadır. Türkiye, Eurovision gibi etkinliklerde siyasi oyunlara ve haksızlıklara karşı duruşunu sürdürmekte ve uluslararası alanda bağımsız bir politika izlemektedir.